zondag, augustus 18, 2019
Home > Columns > Column: Wij zijn mijn held

Column: Wij zijn mijn held

Er werd mij gevraagd om een column te schrijven over mijn persoonlijke held. Nu is het zo dat mijn persoonlijke held niet maar één held is, mijn persoonlijke held wordt namelijk gevormd door zo’n 30 mensen. Om je dit uit te leggen moet ik je eerst een verhaal vertellen.

De afgelopen tijd ging het niet zo goed met me en daarom bleef ik een weekje thuis van school. In die week viel er een enorme envelop vol met minstens 30 kaartjes op de mat, daarbij werd ik in de loop van de week overladen met lieve berichtjes. In al die kaartjes en berichtjes werd me op het hart gedrukt dat mijn klasgenoten er voor me waren en dat ze uitkeken naar de dag dat ik weer naar school zou komen.

Inmiddels ben ik terug en op de dag dat ik terugkwam heb ik verteld wat er is gebeurd. Nadat ik mijn verhaal verteld had ging er een applaus door de klas, het applaus dat me liet weten dat ik meer dan welkom was. Weer kreeg ik allemaal lieve berichtjes en reacties.

Dit verhaal is precies wat MR16, mijn klas, mijn held maakt. Wij zijn mijn held omdat de manier waarop wij met elkaar omgaan een voorbeeld is voor deze school. Wij zijn mijn held omdat wij de wereld laten zien hoe het ook kan. Wij zijn mijn held, gewoon om wie we samen zijn.

 

Kelly van Assen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *