zondag, augustus 18, 2019
Home > Helden van nu > Paul Walker

Paul Walker

Paul Walker

paul_walker

 

Naam: Paul William Walker IV
Roepnaam: Paul Walker
Bijnamen: Brian O’Conner, Jason, Michael, Mikey.
Geboren: 12 september 1973
Geboorteplaats: Glendale (Californië)
Land: Verenigde Staten
Overleden: 30 november 2013
Overlijdensplaats: Santa Clarita
Jaren Actief: 1984-2013
Beroep: Acteur, Fotomodel

Levensloop

Paul Walker, de held van de Fast & Furious Series. Ook speelde de Amerikaanse acteur in vele andere films. Hij had daarom ook een veelzijdig leven waar hij aan meer dan 30 films werkte. Paul speelde al als 2 jarige jongen mee in verschillende reclame spotjes van onder anderen Pampers. In zijn tienerjaren speelde hij in vele televisieseries en films, zijn wereldwijde doorbraak was in de film ‘The Fast and the Furious’ waar hij speelde als hoofdrolspeler Brian O’Conner. Dit werd zijn vaste rol in de Fast & Furious Series.

Paul woonde in Californië, en werd daar in 1998 (ongetrouwd) vader van een dochter genaamd Meadow Rain Walker. Zelf had hij twee broers en twee zussen. Op 30 november 2013 kwam hij op veertigjarige leeftijd om het leven door een auto-ongeluk als passagier van een Porsche Carrera GT in Santa Clarita. Hij ligt begraven op de Forest Lawn Memorial Park bij Hollywood Hills in Los Angeles.

op 13 september 2015 lanceerde zijn zestienjarige dochter Meadow de Paul Walker Foundation om het goede doelen werk van haar vader, die zich inzette voor het welzijn van dieren en milieu, voort te zetten.

”If one day speed kills me, Do not cry because I was smiling”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *