zondag, augustus 18, 2019
Home > Helden van nu > Standpunten en uitspraken van Donald Trump

Standpunten en uitspraken van Donald Trump

Afbeeldingsresultaat voor donald trump debateTrump staat bekend om zijn hardnekkige uitspraken betreft Amerika. Zijn uitingen zijn alles behalve subtiel en hij lijkt het zelf ook niet anders te willen. Trump heeft een aantal vreemde uitspraken. Zo zei hij bijvoorbeeld over Mexico de welbekende uitspraak dat Mexico alleen maar ‘verkrachters, criminaliteit en drugs’ naar Amerika stuurt. Hij had hier een goede oplossing voor, namelijk een grenshek bouwen dat door Mexico bekostigt zou moeten worden. Deze uitspraak deed veel mensen versteld staan. Felipe Calderón, voormalig president van Mexico,  vergeleek hierbij de uitspraken van Trump met die van Hitler.

Ook heeft Trump eerder een aantal vreemde uitspraken gedaan over vrouwen wat ook niet erg gewaardeerd werd.

De standpunten van Trump zijn ook erg verrassend. Trump is voor het wapenbezit in Amerika. Het strenger maken van deze wapenwet is volgens Trump een manier om weerloos te raken tegenover elkaar. Wat het onderwijs betreft richt Trump zich vooral op de afgestudeerden. Hij wilt ervoor zorgen dat zij snel een baan hebben nadat zij afgestudeerd zijn.

Donald Trump staat fanatiek achter de ‘doodstraf’ wet. Alhoewel zijn tegenstander Clinton vindt dat deze minder vaak mag worden toegepast, vindt Trump dit geen goed idee. Iedereen die een politieagent doodschiet krijgt wat Donald betreft meteen de doodstraf opgelegd.

Trump is tegen het homo huwelijk én tegen abortus. Ook hier heeft hij weer flinke uitspraken over gedaan. Zo zei hij dat vrouwen die een abortus ondergaan flink gestraft moeten worden. Na deze uitspraak draaide hij dit terug. Hij vond dat de degene die de vrouwen hebben geholpen, de arts in dit geval, gestraft zou moeten worden.

De huidige president, Obama, is ervan overtuigd dat Trump géén president van Amerika zal worden. Obama deed zijn uitspraak tijdens een bijeenkomst met Aziatische landen.

‘’Ik denk dat Trump geen president wordt omdat ik vertrouwen heb in het Amerikaanse volk”, stelde Obama. “Ik denk dat het volk snapt dat het presidentschap een serieuze baan is. Het is niet te vergelijken met het presenteren van een talkshow of een realityshow. Het is niet alleen promotie of marketing, het is een moeilijke baan.’’

Veel van de stemmers die Trump heeft, stemmen op Trump omdat zij liever niet zien dat Clinton de verkiezingen zou winnen. Maar dit geldt andersom net zo.

Kortom, Donald Trump wordt gezien als een man met veel geld. Geld geeft macht maar hiermee is ook alles gezegd. Zijn ideeën over Amerika keuren veel mensen niet goed, maar of dit er ook voor gaat zorgen dat Trump geen president wordt?

 

De definitieve verkiezingen vinden plaats op 08-11-2016

 

Beelden: Michael Vadon, Gage Skidcore 

Shirley Elbrink
Shirley Elbrink | Optimistisch / Gezelschapsdiertje / Nieuwsgierig | Mijn held: Mijn kat Beertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *