zondag, augustus 18, 2019
Home > Helden van nu > Levensverhaal Eminem

Levensverhaal Eminem

Afbeeldingsresultaat voor eminem‘Marshall Bruce Mathers III’. Ook wel Eminem genoemd. De beroemde rapper die schijt heeft aan wat iedereen van hem vindt. Hij is zo bekend in de rapwereld, omdat hij blank is. De rap ‘scene’ wordt eigenlijk gedomineerd door Afro-Amerikaanse mensen, maar Eminem laat ze allemaal in het zand happen als het gaat om rapkunsten. Hij heeft meerdere nummer 1 albums en gouden platen. Ook kan hij sneller rappen dan menig mens op deze aarde kan.

Zijn leven samengevat:

Eminem is op 17 oktober 1972 geboren in St. Joseph (Missouri). Zijn echte naam is Marshall Bruce Mathers III. Hij is opgegroeid zonder vader. Die is van huis weg gegaan toen ‘Slim Shady’ 6 maanden oud was. Marshall en zijn moeder zijn vaak verhuisd, dus wisselde hij ook vaak van school.
In zijn vrije tijd las hij graag woordenboeken om zijn woordenschat te verbeteren. 
Toen Mathers 7 jaar oud was wilde hij graag stripfiguur worden. Hij tekende ook veel stripfiguren en ondertekende die daarna met ‘M&M’. Dat zijn zijn initialen. Hij wilde graag een stripheld zijn omdat hij dan ‘niet meer bang hoeft te zijn’.

Van zijn eerste single, Soul Intent, zijn er maar 500 kopieën op de hele wereld. Die werd op cassette gratis uitgedeeld bij zijn eerste concert. Marshalls moeder bracht de overgebleven cassettes naar een benzinestation om ze daar te verkopen.

Zijn eerste album Infinite werd een flop. Zijn eerste soloalbum werd uitgegeven op vinyl en cassette. Na zijn tweede album kreeg hij meer succes. Hij werd vooral bekend om zijn tekenfilmachtige stijl. Ook het feit dat hij blank was hielp mee aan zijn succes. Blanke rappers komen niet super veel voor.
Toen Dr. Dre Eminem’s eerste Demo hoorde werd hem een platencontract aangeboden.

Zijn tweede album The Slim Shady LP, werd drie keer platina en hij kreeg met dit album bekendheid over de hele wereld. Er stonden twee bekende hits op dit album: “My Name Is” en “Guilty Conscience”. Er werd veel over het album gepraat, omdat hij wat controversiële teksten gebruikte. In het nummer ‘Guilty Consience’ werden personen in bedachte situaties door Eminem aangespoord om onder andere seks te hebben met minderjarige meisjes. Dit kan verwijzen naar de zwangerschap die Mathers’ moeder had van hem.

Later in zijn leven kreeg Marshall last van een drugsverslaving. Hij was meerdere jaren verslaafd aan pijnstillers. Dit heeft hem bijna zijn leven gekost. Nadat hij op het randje van de dood heeft gestaan, is hij begonnen met zijn album ‘Comeback’. Hij werd gesteund door rappers Dr. Dre en 50 Cent om zijn carrière weer nieuw leven in te blazen. En dat is zeker gelukt!

Eminem heeft vorige week op meerdere social media platforms verteld dat hij werkt aan een nieuw album. ‘Campain Speech’ is de eerste track van dit nieuwe album. Het is te beluisteren op YouTube.  

stan
Stan Timmerman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *